Ekspertene er enige med SV om tannhelse!

Publisert av: Henriett Røed Publisert: 26. september 2024
Oppdatert: 26. september 2024
Lesetid: ca. 2 min
I dag kom endelig rapporten til Tannhelseutvalget. Tannhelseutvalget ble nedsatt etter gjennomslag fra budsjettforhandlinger med SV i 2022, og fikk i oppdrag å se på hvordan vi kan sikre at tannhelsetjenestene blir likestilt med andre helsetjenester.

Konklusjonene til Tannhelseutvalget er krystallklare: Tannhelsetjenesten må i større grad være integrert i øvrige helse- og omsorgstjenester, det offentlige ansvaret for tannhelsetjenester må utvides og det bør innføres en universell tannhelseordning, hvor alle skal ha rett til nødvendig tannhelsehjelp. Du kan lese hele rapporten til utvalget her.

I dag gruer mange seg til å gå til tannlegen, ikke bare av frykt for hull i tennene, men også av frykt for utgiftene. SV sitt mål er at det ikke skal koste mer å gå til tannlegen enn å gå til legen. Det er behov for å tette hullet i velferdsstaten og utvide velferden med en tannhelsereform som skal sørge for at flere kan få behandling i offentlig regi, og at tannhelse blir en del av folketrygden. Det vil ta flere år å innføre en slik reform. I påvente av at tannhelsereformen er ferdig, vil SV fortsette å kjempe for at flere får nye rettigheter og billigere tannhelse.

Visste du at?

Delebilder

Del gjerne ett eller flere av bildene under for å spre SVs budskap om tannhelse.