SV får gjennomslag for mer rettferdig strømpolitikk

Publisert av: Runa Røed Publisert: 02. juni 2022
Oppdatert: 17. august 2022
Lesetid: ca. 2 min
Lars Haltbrekken. foto

Torsdag formiddag ble Energi- og miljøkomiteen på Stortinget enige om en bedre energipolitikk. SV har fått gjennomslag for flere viktige saker. Regjeringen skal blant annet se på hvordan vi kan endre strømordningen.

– Vi er glade for at vi har klart å komme et steg nærmere en mer rettferdig strømpolitikk. I vinter har vi sett hvordan folk med vanlige inntekter ikke har råd til varme i husene sine. Dette er ikke Norge verdig, sier energipolitisk talsperson i SV, Lars Haltbrekken.

Han peker på det såkalte toprissystemet som viktig for å få en mer rettferdig strømpolitikk – en ordning som sørger for at luksusforbruk av strøm blir dyrere.

– Det har vært viktig for oss å få på plass en energipolitikk som sikrer at folk kan få dekket sitt basisforbruk av strøm til en rimelig penge. Regjeringa er nå forpliktet til å vurdere en strømpolitikk som gjør det dyrere å varme opp innkjørselen enn å koke kaffe, forklarer Haltbrekken.

I tillegg har SV fått på plass flere viktige virkemidler for å bygge ut mer havvind, på en mer miljøvennlig måte.

– Samtidig er jeg stolt av at vi har fått forpliktet regjeringen til å komme med virkemidler som gjør at vi kan nå målene for mer havvind. Det er helt kritisk for å komme i gang med omstillinga. I tillegg har vi fått på plass krav om miljøundersøkelser og at havvindutbyggingen skal skje i nær dialog og samarbeid med fiskerne.

Her er SVs gjennomslag oppsummert: